Spørgsmål fra bruger:

Hej Redderklar

Jeg har ikke altid været så god i skolen og jeg har ikke været på gymnasium som mange andre har. jeg drømmer om at være redder og tror godt jeg kan, men jeg vil gerne vide hvor svær uddannelsen er

Svar fra Redderklar:

Som ambulanceredder ved man meget om kroppen, hvordan kroppen fungerer og om sygdomme. Man lærer meget om kroppen i alle størrelser, kommer i dybden med alle organer, kroppens forskellige kredsløb, og hvordan disse påvirker hinanden. Hvordan kroppens nervesystem fungerer og hvordan hjernen påvirkes. Du lærer om alle former for akutte sygdomme og detaljer herom. Som ambulanceredder er du en aktiv rolle i sundhedsvæsenet, og specielt idet du overleverer til læger og sygeplejersker, kræver dette at man bruger de rigtige fagtermer, og at man ikke ligner et stort spørgsmåltegn, hvis lægen spørger ind til yderligere oplysninger. Du ved altså rigtig meget om det akutte som ambulanceredder – Den er langt fra lige så dybdegående som mange andre uddannelser, men den er utrolig bred.

Når det er sagt er den samtidigt meget praktisk. Du er i skole en stor del af tiden (specielt i starten af uddannelsen), men når du er hjemme i praktisk på din station får du mulighed for at bruge fagudtrykkene og den viden du har lært i praksis. Dette er en ting vi ved mange vægter højt.

Mange ambulanceentreprenører er begyndt at optage mange ansøgere der har gymnasial bagrund, men det er bestemt ikke alle. Dette skyldes samfundets udvikling, hvor behovet for paramedicinere kan blive større og større. Mange ambulance-entreprenører optager altså elever på henblik på at de skal have kompetencerne til at kunne blive paramediciner på sigt. Det er dog slet ikke et krav med gymnasial baggrund, og det er ikke en nødvendighed for at være en god ambulanceredder. Vi skal være ærlig og sige, at nogle af de bedste reddere vi har set har ikke gymnasial baggrund, men de har været villige til at arbejde rigtig hårdt og målrettet for at opnå den viden og de færdigheder der er krævet, og dette vægter til enhver tid højere.

For at blive optaget skal du dog kunne argumentere for hvorfor du mener du kan klare ambulanceuddannelsen uden, men ligesom mange andre har gjort dette før dig, kan du gøre det samme. Under modulet Optagelsesforløbet finder du alt du skal vide om at blive optaget på uddannelsen, og du får masser af tips, tricks, ideer og formuleringer du kan bruge i din ansøgning, for at være sikker på at du fremstår skarpt. https://medlem.redderklar.dk/moduler/optagelsesforlobet/

 

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Har du spørgsmål eller kommentar til mig, så stil dem herunder

Kommentar