Spørgsmål fra bruger:

Hej Redderklar. Jeg har altid været en forfærdenlig svømmer, og frygter at jeg ikke vil kunne klare svømmetesten i Falck. Jeg har været i svømmehallen et par gange, og jeg synes ikke det går fremad. Hvordan kan jeg blive bedre til at svømme?

Svar fra Redderklar:

Hvis du har prøvet at svømme et par gange, og du ikke synes det går særlig godt, kan der være to ting galt.

1. Din kondition er ikke god nok lige nu
2. Din teknik er forkert

Hvis du har gennemgået teknikken af de forskellige svømme-metoder du benytter og samtidigt har trænet dem lidt, men du stadig synes det er rigtig svært at svømme den krævet længde på tid, er det sandsynligvis bare din kondition og muskler du skal have trænet op. Så skal du blot svømme igen og igen, eventuelt 1-2 gange om ugen for at komme godt i gang.

Hvis du derimod ikke er helt sikker på at du har styr på teknikken, er det højst sandsynligvis her den er gal. Når det kommer til svømning er teknikken altafgørende. Hvis man ikke har teknikken i orden gør man det 50% sværere for sig selv, og så er det forståeligt at man bekymrer sig. Hvis man for eksempel under crawl ikke forsøger at holde kroppen vandret i overfladen, ligger man i stedet skråt i vandet, og dette giver en i stedet en kæmpe vandmodstand, og gør det naturligvis langt hårdere for dig at svømme. Du skal derfor have styr på teknikken.

På vores medlemsside kan du finde alt du har behov for at vide om svømning og teknik, og hvordan du træner dig op til dette. Se mere under Falck og Responces optagelsesprøve på medlemssiden

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Har du spørgsmål eller kommentar til mig, så stil dem herunder

Kommentar