Spørgsmål fra bruger:

Hej Redderklar,

Jeg er en kvinde der overvejer at søge ind som ambulanceredder, men jeg er i tvivl om arbejdet er for mandsdomineret?

Svar fra Redderklar:

Du har ret i at jobbet som ambulance-redder er et arbejde der er domineret af mænd, men der findes også mange kvinder imellem. Kvinder kan byde på en masse ting som mange mænd ikke kan, og de er derfor rigtige vigtige i faget. Vi har desuden ladet os høre at ambulance-entreprenørerne efterspørger kvinder. Dermed ikke sagt, at det er nemmere at komme ind som kvinde, men lad os bare erkende at de/I er en eftertragtet varer i faget. Der bliver generelt optaget flere kvinder på uddannelsen end der gjorde før, hvilket vi ser som en positiv udvikling, men vi må derudover erkende, at jobbet stiller nogle hårde fysiske krav, som nogle kvinder ikke vil kunne imødekomme (ikke den fysiske test, men udfordringerne i selve jobbet), og det derfor er vigtigt for nogle, at træne sig stærkere inden de søger ind, og holde sin styrke ved lige hele tiden – for deres egen skyld.

Under siden: Mød en redder finder du ambulanceredderne Sofie og Trine. De fortæller begge hvordan det er at være kvinde i en mandsdomineret verden. Om kønsfordelingen i jobbet er en negativ ting er individuelt.

Desværre er der ofte vanskeligheder for mange kvinder til de fysiske optagelsesprøver (specielt kropshævningerne!). Heldigvis er der hjælp at hente. Under vores modul: Fysisk form kan du finde træningsplaner der sikrer at du kan klare den fysiske optagelsesprøve, uanset om du søger hos Falck, Responce, Ambulance Syd eller Hovedstadens Brandvæsen.
Her finder du træningsplaner med fitness og træningsplaner uden fitness. Hvis det er kropshævningerne du har problemer med, kan Pull-up Peter være behjælpelig! Find ham på siden!

Vi håber du vælger at søge ind..

 

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer? Deltag her:

Har du spørgsmål eller kommentar til mig, så stil dem herunder

Kommentar