Alle os fra Redderklar-teamet har været igennem det samme. Interessen for jobbet som ambulanceredder stiger, og du begynder at undersøge hvordan du kan blive optaget som redder. Du ved allerede hvad jobbet handler om, og du ved at det er et job for dig, for du vil gerne hjælpe mennesker, gøre en forskel og opleve noget nyt hver dag. Google bekræfter din interesse – Det lyder fedt, og du kan identificere dig med det hele, men google fortæller dig også at det er svært at komme ind. Der er mange ansøgere og kun de bedst kvalificerede kommer ind. Det skræmmer dog ikke dig, for det er én af dine gode kvaliteter – Du tager udfordringen op!

Det kan være svært at gennemskue hvad det egentligt kræver at blive optaget på uddannelsen, og desværre er informationen man kan finde på internettet begrænset – Indtil nu. Vi har samlet 4 trin der øger dine chancer markant, for at blive optaget som ambulance-redder.

  1. Skab overblik
  2. Lær af andre
  3. Lav en plan
  4. Følg din plan

 

Trin 1: Skab overblik

Skab dig et overblik over kravene for at blive ambulanceredder, og find ud af, om du overholder disse hos en af entreprenørerne. Vi har lavet en tabel for dig, så du nemt kan se hvilke krav der stilles, hvilke krav du selv overholder, og dermed hvilken ambulance-entreprenør du kan søge hos!

15% i mål

 


 

Trin 2: Lær af andre

Hvad er kvalifikationerne for de ansøgere der er blevet optaget? Vi har spurgt netop dette spørgsmål til et par af de ansøgere, der blev optaget på uddannelsen. For at blive optaget på uddannelsen som ambulance-redder, er det desværre ikke nok “bare” at leve op til ambulance-entreprenørernes krav, du er nød til at være over gennemsnittet af ansøgerne der søger ind. Her får du nogle råd fra nogle ansøgere der blev optaget på uddannelsen.

Sofies råd til ansøgere

Niclas’ råd til ansøgere

Trines råd til ansøgere

Gå til siden: Mød en redder, og bliv klog på, hvad ansøgere før dig har gjort for at blive optaget. Vi tilføjer jævnligt interviews med nye redderelever der er blevet optaget på uddannelsen. Under medlems-siden kan du se og høre al hjælpen fra samtlige reddere (og -elever) vi har snakket med. Gå til medlems-siden her

30% i mål

 


 

Trin 3. Lav en plan

Kvalifikationer
For at øge dine chancer markant i at blive optaget på uddannelsen som ambulanceredder, er det en god ide at opnå erhvervserfaring inden du søger ind. Erhvervserfaring er dog et vidt begreb, og der er mange forskellige typer af jobs der har med mennesker. Du skal bare kunne argumentere for hvorfor det har styrket dig. Personlig hjælper, handicaphjælper, sygeplejerske, lærer, andre former for undervisning, social og sundhedsassistent, brandmand, pædagogmedhjælper, tømrer, murer, salgsjobs, værnepligt. Der er næsten ubegrænset muligheder, så længe du kan argumentere for, hvorfor det har givet dig erfaring i at arbejde med mennesker, og hvorfor det har styrket nogle af de egenskaber ambulanceentreprenørerne lægger særligt vægt på. Du skal derfor forsøge at finde de relevante sammenhænge mellem din erhvervserfaring og redder-jobbet, og sørge for at understrege dette i din ansøgning.

Søg information
Find ud af så meget om optagelsesprøverne som overhovedet muligt, sådan at du er bedst muligt forberedt. Elementerne du møder til prøverne er designet til at overraske dig, og sætte dig i uventede situationer. Du møder nemlig ikke bare en jobsamtale som mange af ansøgere tror, men derimod en række situationer der både tester din personlighed, dit reaktionsmønster og dine værdier.

Kom i fysisk form
En del af optagelsesprøverne til ambulanceredder-uddannelsen er fysiske. De omfatter konditionstræning og styrketræning, og det er derfor vigtigt at træne begge dele op til prøverne, men der er desværre rigtig mange der dumper til de fysiske optagelsesprøver på grund af manglende forberedelse. Har du formået at komme helt til den fysiske optagelsesprøve, står du lige foran døren og mangler blot at tage det sidste skridt før du er helt inde i varmen! Rigtig mange undervurderer, at den fysiske prøve indeholder både konditionstræning og styrketræning, og formår derfor ikke at træne optimalt op til.

Søg hjælp til træningen hvis du er i tvivl om du kan klare prøven. Vores personlige trænere har lavet omfattende træningsprogrammer, både til at kunne bestå løbetesten, styrketesten, og tips til svømmetesten, sådan at du med garanti består prøverne ved at følge vores programmer.

Skriv en ansøgning der skiller sig ud fra mængden
Det vigtigste i begyndelsen er at få ambulanceentreprenørernes opmærksomhed igennem din ansøgning. Der er desværre kun ca. 5% ud af det samlede antal ansøgere der bliver kaldt til samtale – der er dog hjælp at hente, så lad det ikke stoppe dig! Og så snart det er lykkedes for dig at blive kaldt til samtale, handler det om at være godt forberedt, velovervejet og klargjort i sine udtalelser. Følg vores skabelon til en god ansøgning, benyt vores forslag til ændringer og formuleringer, tjeklister og få et indblik i en ansøgning der blev optaget i 2009 – Alt dette i vores modul om optagelsesforløb under siden ansøgningen.

65% i mål

 

Trin 4. Følg din plan

Opdeler man de ting der skal til for at blive optaget i to kategorier – de ting du ikke selv har magt over, og de ting du selv har fuldstændig kontrol over, viser det sig, at det eneste du reelt set ikke selv har fuld kontrol over, er hvorvidt du ansættes i jobs som giver dig erhvervserfaring. Resten er helt op til dig selv!

Der er mange ting du ikke har kontrol over når du søger som ambulanceredder hos Falck, Ambulance Syd, Hovedstadens Beredskab eller ved et andet ambulance firma, men én ting du har fuld kontrol over er hvad du ved om optagelsesprøverne, at skrive en god ansøgning og CV, træne op til og klare de fysiske tests, og lave en god omtanke-test. Det eneste du har brug for hjælp til et din erhvervserfaring

Der er mange ting du ikke har kontrol over når du søger som ambulanceredder hos Falck, Ambulance Syd, Hovedstadens Beredskab eller ved et andet ambulance firma, men én ting du har fuld kontrol over, er hvad du ved om optagelsesprøverne, at skrive en god ansøgning og CV, træne op til og klare de fysiske tests, og lave en god omtanketest. Det eneste du har brug for hjælp til er din erhvervserfaring

 

Du har næsten alt hvad der skal til for at øge dine chancer i at blive optaget. Udnyt potentialet og sæt dig ind i tingene. Vi står naturligvis til rådighed hvis du har brug for hjælp, og så håber vi at se dig på vejene!

Få dét forspring den almindelige ansøger ikke har – køb adgang nu

 

100% i mål

 

 

Har du spørgsmål eller kommentar til mig, så stil dem herunder

Kommentar